arinjo.reismee.nl

Oak Hill - Kejimkujik National Park 80 km

Oak Hill - Kejimkujik National Park 80 km

Vannacht weer een lekker buitje op de hut gehad. Arie was zo helder van geest dat hij de ramen dicht heeft gedaan. Alles stond open omdat het s'avonds niet echt was afgekoeld. Maar vanmorgen was het droog maar bewolkt. Het zonnetje wilde wel maar kwam niet door de wolken heen. Heel rustig aan gedaan want we hoefde niet zo ver. Er was ook nog tijd om de foto's van gister op reismee te zetten. Voor ons doen laat vertrokken, om half elf. Ondertussen kwam het zonnetje weer door, wat willen we nu nog meer.

Bij de eerste de beste bocht een herrie achterin de hut. Ina kreeg de inhoud van een bovenkast op haar hoofd. Het kastje was niet goed gesloten waardoor de tas met alle oplaad snoeren en haar iPad naar beneden kwamen zeilen. Sorry, mijn schuld, ik was er het laatst in geweest gister avond. We zullen haar vannacht om de 2 uur wekken om te kijken of ze nog reageert en geen hersen letsel heeft. In Bridgewater nog even brood en melk gehaald bij de super, samen met de rest van de inwoners uit de omgeving. Wat een gekkenhuis. Morgen is het een feestdag dus iedereen moest nog even boodschappen doen. Er zijn hele grote parkeerplaatsen bij de supers, maar deze keer konden we de hut bijna niet kwijt. Dan maar dubbel parkeren en Ina en ik snel naar binnen. Nou ja snel. Dat snel naar binnen ging nog wel maar het was een hele grote winkel en het brood lag aan de ene kant en de melk aan de andere dus je was wel even bezig. In en rondom het dorp was het ook een mierennest op de weg. Scheelt ik ben niet meer gek te krijgen en rij rustig mee met de rest.

Alles binnen, dan kunnen we op naar het park. Rustig aan want we kunnen er pas na 14.00 uur in. Eerst langs het visitors center voor een kaart van het park. Weer een hele vriendelijke jongen die alle wandelingen uit ging leggen en adviseerde welke mooi zijn om te lopen. De meeste wandelingen zijn tussen de 3 en 5 km dus een prima afstand. Morgen kijken we wel wat we gaan doen.

Prima plek weer. Ina en ik zijn aan het eind van de middag nog even wezen wandelen naar het strand van het meer dat aan de camping ligt. Het water was niet koud dus als het weer morgen mee zit gaan we morgen een duik nemen.

Het is ondertussen half tien en zitten nog lekker buiten met de firepit en kaarsen aan. De garnaaltjes liggen te garen op het vuur. En.....het belangrijkste: het is mug vrij. Of dat komt omdat ze er niet zijn of omdat we alles wat anti mug is aan hebben gestoken, dat weten we niet. Maar het is een verademing om ze een keer niet weg te hoeven slaan en helemaal ingepakt te zitten. Ina heeft bij de buren in haar beste Duits een bijl geleend om de grote houtblokken een kopje kleiner te maken. Douchen wordt nog een dingetje. Er zijn drie loops met daar in en aan campsites en in het midden van die drie liggen de douches. Niet op loop afstand dus we moeten met de hut of net als vroeger aan de wasbak in de hut.

Marianne

ach maakt niet uit toch even met de washand aan de slag, ben je ook weer fris!! en hopelijk heeft ina er niks aan overgehouden...

Bea

je had schrijfster moeten worden Jo
heel mooi ,had je moeder geen
barstende koppijn
Groetjes