arinjo.reismee.nl

Stubenacardie - Hubbard 136 km

Op naar de zuid kust. Eerst nog even boodschappen gehaald en de tank volgegooid. Hier maar 98 dollarcent de liter. Wat dus neerkomt op nog minder dan € 0.70 de liter. Volgens mij heb ik nog nooit van me leven minder betaald dan de aantal liters die ik getankt heb.

Eindelijk ook weer propaan kunnen tanken. Hiermee gaan we het nog wel anderhalve week redden en blijft er een halfvolle tank over. Zo moet ie ingeleverd worden want zo hebben we hem ook meegekregen.

Het eerste stuk was nog Highway maar daarna een schitterende route langs de kust naar Peggy's Cove. Aldaar staat de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het er heel mooi en pittoresk is, alleen zouden al die toeristen er niet moeten zijn. Maar ja zo denken ze waarschijnlijk ook over ons. Je krijgt hem echt niet op de gevoelige plaat zonder iemand er op. Parkeren was ook nog een dingetje. Gelukkig ging er net een auto weg waardoor we de hut kwijt konden. Wij zijn zo sociaal dat we hem niet zomaar ergens neer zetten, maar er zijn er bij die hebben overal sch..t aan en zetten hem gewoon op de kade in een haven.

De kustweg er naar toe was heel mooi. Ben jaloers op de mensen die daar wonen. Ook de huizen zijn helemaal leuk. Aan het water met aanlegsteiger en boot.

Aangekomen op de camping zijn Ina en ik eerst maar richting strand gelopen want er hing een lucht en we hadden al wat druppels gevoeld. Heel leuk en mooi strand bij de camping, maar het zeewater was heel koud. Op de terugweg begon het flink door te regenen. Een buitje voor de stof. De rest van de middag en avond bleef het een beetje druppelen. Net genoeg om niet buiten te kunnen zitten. Daarom weer voor het eerst sinds dagen in de camper gegeten. Pannenkoeken met Maple Sirop. Heel erg lekker. Morgen rijden we verder via de lighthouse route.

marianne

yum yum