Linwood - Cape Breton Highland National Park 187 km
Het zonnetje weer aan de hemel, helemaal goed om richting Cape Breton te gaan. Een soort schiereiland aan de west kant van Nova Scotia. Een nationaal park waar we eventueel zwarte beren, moose, cayote en walvissen kunnen zien. De boekjes zeggen dat je de laatste gewoon vanaf land voorbij kan zien zwemmen. Ik zeg we gaan er voor geen een, dan is het altijd een meevaller als we wel wat zien.
Cape Breton is echt heel mooi. Glooiende heuvels, heel veel groen en dorpen die je echt een dorp kunt noemen. In de dorpen is het zowaar bedrijvig. Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen. Maar wij gaan de rust weer opzoeken in het park.
Onderweg nog een Bald Eagle gespot, maar die moose voor Arie zit er nog steeds niet in ondanks de waarschuwingen.
Onderweg nog even wat in de buurtsupper gehaald voor op de BBQ. Want zoals het er uit ziet kan het vanavond weer. Kleine rode aardappeltjes met ui, knoflook en kruiden uit de keukenkast, een steak burger en zalm. Salade er bij en we zijn weer klaar voor vanavond.
Rond een uur of drie aangekomen, dus nog tijd om lekker in het zonnetje te zitten.
We hebben in het begin van de vakantie van alles gekocht om de muggen te weren, waaronder stokjes die je aan kan steken. Op een vorige plek hadden we geen gras maar heel fijn aangestampt grind waardoor je met geen mogelijkheid het stokje in de grond kreeg. Ina met bloed zweet en tranen een aanmaak houtblok bewerkt met een spijker zodat het stokje daar in kon, prima oplossing. Het blokje apart gelegd bij het stokje, wat doet Arie vanavond.........steekt er het vuur mee aan. Je raad het al Arie had geen idee en Ina verdrietig. Gelukkig hebben we hier gras dus het stokje kan gelukkig de grond in. Het zat niet mee vanavond. Ook de helft van de aardappeltjes verbrand.
We blijven hier nog een dag. Kijken morgen wel wat we gaan doen.
Hallo. Net weer even de laatste verslagen gelezen.
Fijn dat jullie het naar de zin hebben.
Hier nog alles rustig. Afwachten dus.
Goeie reis verder en geniet ervan.
tjeetje wat een harko weer he die arie, maar goed dat ina zo bij de hand is!