Sturgeon Falls - Alonquin Provincional Park. 270 km
Vandaag door naar het Alonquin Provincional Park. eerst nog even Huntsville aangedaan. Huntsville is de westelijke toegangspoort naar het park. In Huntsville was een kerst winkel. Waar we wat hebben meegenomen voor in de kerstboom. Je kan er maar vroeg genoeg bij zijn.
Het park is ruim 7.000 km2. In het zuiden loopt een weg van zo'n 53 km in lengte waar vandaan je verschillende wandelingen kunt maken en waaraan 9 campings liggen. We hebben gekozen voor Two Rivers omdat je vanaf daar dichtbij twee korte wandelingen zit. Kan de Casa gewoon een dagje blijven staan. in het park zitten wolven en elanden. De wolven zie je zelden, maar de elanden schijn je vaak te kunnen spotten langs de weg in dit jaargetijde. Je raad het al.......niet gezien. Bij de camping stond een waarschuwingsbord......bear in the area. Fijne binnenkomer.
Het was lekker weer dus de firepit kon weer aangestoken worden voor de gezelligheid en het avondeten. Ook hier weer een mee eter. Deze keer een klein rood eekhoorntje dat gewoon onder de stoelen door huppelde en in een plastic zakje met daarin een bananenschil kroop. Zodra de zon onder gaat is het niet te doen met de muggen. Arie en ik zitten onder de mega bulten, Ina heeft nergens last van. Dus zodra de gele rakker onder is de camper in en alles dicht houden. Er zitten grote en kleine muggen. De kleintjes komen waarschijnlijk gewoon door de horren naar binnen, dus alle ramen en deur dicht en daarna pas de lampen aan.
humm ina smaakt gewoon niet lekker he!!
En ik dacht altijd dat Ina van die mega bulten had. Daar hoor ik Arie altijd over...