Tobermory - Providence Bay op Manitoulin Island 2 uur varen 38 km rijden.
Vandaag het wekkertje gezet want we moesten voor 07.50 uur in de rij bij de ferry. Het was vandaag ook de eerste lange broeken dag. Dat was weer even wennen. Ook de jas maar uit de kast gehaald want op de boot zal het wel frisjes zijn. Je moet door twee controles. Bij de eerste werd de camper opgemeten want boven de 20 ft moet je overlengte betalen. Wij zijn 25 ft dus dat was kassa. En je moet doorgeven met hoeveel personen je bent. Netjes doorgegeven dat we met z'n drieën zijn. Dan krijg je allerlei verschillend gekleurde briefjes onder je ruitenwisser. Een voor wat je betaald voor de camper, de overlengte en de personen. Daarmee door naar de volgende controle, waar je betaald aan de hand van de papiertjes onder de ruitenwisser. Eenmaal op de boot keken we op de ticket, hadden ze maar voor twee personen gerekend, en dan ook nog senioren korting. Klein detail is dat Arie en ik voorin zaten, wie was dan toch de tweede senior? Dat zal ik dan wel zijn, nou lekker dan. Maar goed zie ik door de vingers, de korting daar hou ik van.
De overtocht duurde twee deinende uren. Je moest niet buiten komen want je waaide weg en het was koud. Op Manitoulin Island is Google nog nooit geweest want Google Maps kent hem niet en Navmi ook niet. Gelukkig heeft Ina op de boot een kaart met wandelingen en een kaart met een soort van wegenstelsel meegenomen zodat we toch nog een beetje konden navigeren. We hadden gister in de boekjes een camping uitgezocht, dus we wisten waar we heen moesten.
We zitten nu in Providance Bay met aan de overkant van de weg het strand. Volgens de boekjes is het hier free of black flies and mosquitoes. We gaan het zien.
We waren vroeg op de plaats van bestemming, al om 14.00 uur. Na de lunch via een boardwalk langs het strand naar het dorp gelopen. Stelt op zich niet zo veel voor. Een restaurant, koffiebar/bakker, restaurant, kerk en een galerie.
In de middag lekker in het zonnetje bij de camper gezeten. Morgen een rondje eiland doen. We zien wel hoe ver we komen.
tja het zal je maar gebeuren dat je voor oudje aangezien wordt hahaha...welkom bij de club
Dat hadden ze toch direct moeten zien zo'n jong broekie.