arinjo.reismee.nl

Cache Creek - Hope ( Britisch Colombia )

Ach lieve mensen niets zo veranderlijk als een camper ganger. Ken je die van die drie die naar Lytton zouden gaan? Nou ze gingen niet. Veel te vroeg om al te stoppen, dus door naar ????? Uiteindelijk is het Hope geworden. Hope is wereld bekend als opname plaats van First Blood ( Rocky ). Ja wij lopen hier in de voetsporen van Sly. Er is zelfs een wandelroute uitgezet waarbij je verschillende plekken aandoet waar de opnames zijn geweest, inclu wanneer en welke scene het in de film is. Nou zegt het mij helemaal niets want ik ben niet zo in de Sly films maar voor de liefhebber zal het best interessant zijn.

We begonnen de trip dus in het kale dorre Cache Creek en naar mate we verder afzakte naar het zuiden werd het steeds groener. Dat was ook wel te merken aan het weer want we hebben wat druppels gehad en aan de omgeving te zien was hier toch wel wat uit de lucht komen vallen.

Halver wegen zijn we nog langs Hells gate gekomen. Een gondel die stijl naar beneden gaat over de Fraser River ( ja daar is ie weer ). Beneden kun je over een brug lopen die over de kolkende rivier gaat. Nou zijn wij verpest door Zwitserland en Oostenrijk dus voor ons hoeft het niet zo om met een gondel te gaan. Dus doorrrrrrr.

Nog wel geprobeerd in Lytton bij de plaatselijke liquor store anex buurtsuper lege flessen en blikjes te slijten maar sie deed zo moeilijk dat we wel naar een echte BC liquor store gaan. Het blijkt dus ( kwamen wij ook pas na 2 weken achter ) dat op alle flessen en ( bier en cola )blikjes statiegeld zit. Wij de eerste twee weken flessen en blikjes gewoon weggegooid, zonde van het geld, kunnen we toch weer een biertje van halen. Wij alle blikjes door elkaar weer in de bier en cola dozen gedaan, moest ze precies weten hoeveel van welke blikjes. Dat wisten we dus niet. Doe geen moeite we gaan wel ergens anders heen.

Weer even langs de plaatselijke VVV om te vragen naar campings want in onze camping gids stond er maar één en we willen toch wel kunnen kiezen. Uiteindelijk gekozen voor Wils rose campground want die heeft een fire pit en internet. Wat blijkt geen fire pit. Het moest niet mogen om er mee te adverteren en het dan niet waar maken. Moeten we morgen toch echt een camping hebben met een pit anders blijven we met een baal hout zitten. Nou is het geen probleem om ze aan een aardige buurman/vrouw te geven maar we maken het liever zelf op. De buurman hier vroeg ook al of we zijn hout wilde hebben. Zij vertrekken morgen en hij heeft ook over. We hebben toch vriendelijk bedankt, we zijn al blij als we dat van onszelf op krijgen. Hij kan er beter iemand anders gelukkig mee maken.

Ga geen uitspraak doen over waar we morgen heen gaan want daar komt de laatste tijd weinig van terecht. Jullie lezen het vanzelf. Meestal is het kiezen tussen fire pit of internet dus als we er morgen niet zijn zijn we waarschijnlijk het hout aan het opstoken. Tot morgen of anders tot over drie of vier dagen bij de Starbucks in Vancouver.