arinjo.reismee.nl

Valemount - Jasper ( Alberta ) Rocky Mountains

Ja lieve mensen, eindelijk daar zijn we weer. Een heleboel leesvoer en foto`s van de afgelopen negen dagen. We hadden even web stilte. In de Nationale Parkenvan de Rockies is geen internet dushet was even stil.Maar bij deze succes met het er doorheen komen.

Valemount - Jasper ( Alberta ) Rocky Mountains

We vetrokken vanuit Valemount met bewolking en af en toe regen. Overal borden waarmee gewaarschuwd werd voor overstekende rendieren en herten. Wel herten maar geen elanden gezien onderweg. Alleen Ina heeft iets met horens gezien langs de weg.

Jaaa....we zijn er: de Rockies.

In Jasper eerst het info center opgezocht om te vragen naar een camping. In Jasper`s directe omgeving was alleen Whistlers open. Eerst op zoek naar een supermarkt, maar nooit gevonden. Het pinnen was ook weer een drama. Daarna op een draf naar de camping, want als er maar één open is zal het wel druk zijn. En ja hoor.. alleen nog een plek zonder enige faciliteiten. Nou dat wordt een avond echt kamperen. Wel op een hele mooie plek, heel erg afgelegen en geen last van buren. Met de accu`s kunnen we drie dagen zonder elektriciteit. Het water reservoir is gevuld en de butaan is nog vol, dus we kunnen alles doen wat we willen. Vanaf morgen hebben we voor de volgende twee nachten wel full hookup.

De camping ligt in een bos. Het lijkt wel op Maarssenbroek, een rondweg met daaraan wijkjes. Het is enorm groot en de douches liggen op ongeveer een kilometer, dat wordt dus na het ontbijt er met de camper naar toe en dan door voor de rest van de dag. Het is ook niet echt op loopafstand van Jasper, 2.5 km.

Je komt ook niet zo maar de camping op. Je moet door een controlepoort waar je moet laten zien dat je een pas hebt voor het Jasper National Park en een bewijs dat je op de camping staat.

Bij aankomst kregen we meteen een pamflet mee met daarop dat het kalfseizoen is van de Elk ( soort hert ). Van 15 mei tot 30 juni komen ze in deze bossen kalveren. Hier hebben ze niet de bedreiging van wolven, beren en cougars. Deze komen normaal gesproken niet in de drukte van de camping, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen dus daar wordt je wel voor gewaarschuwd.

Ina en ik hebben al een Elk gespot op de speelweide, daar lag hij/zij lekker te liggen en trok zich niet veel aan van de mensen die er in de omgeving aanwezig waren. Ze kunnen erg agressief zijn als er kleintjes in de buurt zijn. We hebben dus instructie gekregen over hoe ze te benaderen of eigenlijk liever gezegd te vermijden.

Nou we gaan vanavond eens kijken hoe we zo zuinig ( qua elektriciteit en water ) mogelijk kunnen doen. Het is hier zo stil....en donker. Ik ga de deur niet meer uit. We zitten weer eens aan de rand van de camping dus je weet nooit wat er allemaal langs komt. De eekhoorns die er zitten kan ik nog wel handelen maar het andere gedierte kom ik liever niet tegen in het donker.