Wells Gray National Park ( Clearwater, Britisch Colombia )
Bij ontwaken stond de zon al aan de hemel. Vandaag Wells Gray National Park in geweest.
We waren net onderweg toen we tegen elkaar zeiden: nou kom maar op met die beren. En ja hoor stilstaande auto`s en campers met de gevaren lampen knipperend. Een teken dat er een beer loopt. Deze stond aan de rand van de weg lekker gras te eten en zo te zien kon het hem niets schelen dat er allemaal rare toeristen naar hem stonden te kijken en foto`s te nemen.
Er wordt verwacht dat je minstens 50 meter afstand houd en niet langer dan een minuut blijft staan om zo te voorkomen dat de beren de mens als vanzelfsprekend gaan vinden. Wat doen de toeristen, gewoon pal naast hem staan en daar blijven totdat hij/zij de bosjes weer ingaat.
Er wordt ook van je verwacht dat je de deuren en ramen dicht houd, maar wat doen we met z`n allen: ramen open en zelfs de auto uit. Zo nou beer de bosjes weer in, konden wij ook weer verder. Er was ondertussen een flinke file ontstaan. Voordat de eerste weer gaat rijden. Dat duurt even, want je weet maar nooit of ie weer uit de bosjes komt.
Als eerst naar Helmcken Falls. Deze waterval is hoger dan de Niagara waterval. Daarna naar Dawson Falls. Deze is niet zo hoog, maar daarom niet minder spectaculair. Op een bepaald punt kun je er pal naast staan. Dat is op het punt waar hij naar beneden valt. Daar gaat hij heel hard langs je af.
In de middag weer terug naar de camping waar we gek werden van de muggen. Hele erge vervelende grote en kleine muggen. Als jullie dus denken goh het weer ziet er best goed uit waarom hebben ze zoveel kleren aan, nou van wegen de muggen. Als je een keer de deur van de camper open deed zaten er ineens tien binnen. Dus zo min mogelijk deurbewegingen
( waar ken ik dat toch van? ). Insmeren heeft niet zo lang zin, want na een half uur komen ze toch op je zitten en prikken. Volgens mij zitten ze aan de anabolen want je krijgt er giga bulten van. Tenminste ik dan. Arie wordt wel geprikt maar ontwikkeld geen bulten. Ina zit erbij of ze op de wintersport is en smeert alleen maar met anti mug.
Wat ook heel goed helpt tegen de muggen is een vuurtje maken. Nou is dat een van Arie`s favoriete bezigheden dus daar was hij wel voor te porren. En geen vuurtje zonder er iets op te leggen, dus de worstjes uit de koelkast en bakken maar. Het hielp wel we hadden minder last van muggen.
Rond een uur of half vijf had Arie het plan gevat om te gaan Golfen. Zoals de naam van het RV park al zegt er zit een golfbaan bij. Je mag zonder licentie gewoon de baan op. Wilde we er net voor gaan, brak de hemel open.
Gelukkig na een half uurtje weer een stralend zonnetje. Als je dan toch als ongeoefende de baan op mag, nou dan ook maar in camping smoking. We waren net de tokkies. Arie wilde volgens mij alleen maar golfen omdat hij dan in een golf karretje kon rijden. Nou daar kwam hij even bedrogen uit, Ina heeft de hele tijd in dat ding rondgereden. Moet haar nageven, ze ging wel vooruit om te kijken waar we heen moesten en om onze verdwaalde ballen op te sporen. Arie is ergens onderweg een bal verloren in de vijver. Het valt niet mee maar ik moet wel toegeven dat hij beter was in het golfen. Hij had minder slagen nodig om het balletje in de hole te krijgen. Je had ons moeten zien stuntelen. Allebei niet weten wat we moesten doen, waar we heen moesten en wat de regels waren. We hadden een scorekaart meegekregen maar daar hebben we maar niets mee gedaan want we hadden geen idee wat.
Morgen gaan we verder naar Valemount.
Echt toeristen hoor, voeren deden ze zeker nog net niet(ik zag twee beren ....). Leuk voor Arie dat hij boven de vrouwtjes uit stijgt, is goed voor zijn ego en gelukkig kon Ina in het karretje rijden en wat mocht jij doen Jootje, de ballen oprapen??. Succes met de muggen, misschien een overal(zoals op de OK)van muskietengaas maken.
Zie je wel, hadden jullie toch je ruitjesbroeken mee moeten nemen.
zie ik nu ineens op jullie site een reclame staan van anti-muggen-armbandjes. Kan geen toeval zijn.
hahahaha
het lijkt mivatn wel, met die muggen.
ligt het toch aan jou.